Over mij

getekend portret van jasper krab
Jasper Krab

Freelance Multimedia Designer

Ik ben Jasper Krab, 30 jaar en woon in Zwolle. Direct na mijn studie in 2016 ben ik voor mijzelf begonnen als multimedia freelancer.

Deze passie voor multimedia design heb ik al sinds ik op mijn elfde Photoshop ontdekte. Ook keek ik altijd geïntrigeerd mee als mijn vader een complex apparaat repareerde. Hier probeerde ik zo veel mogelijk van op te steken en heeft dan ook de basis gevormd voor mijn interesse in het maken van creatieve oplossingen.

Om mijn creativiteit verder te ontwikkelen en te leren hoe ik dit in het bedrijfsleven kan toepassen heb ik gestudeerd aan het Cibap, vakschool voor verbeelding, in Zwolle. Als vervolgstudie had ik gekozen voor de HU om mij verder specialiseren in conceptontwikkeling.

Mijn specialisaties

Tijdens mijn studie aan de Hogeschool Utrecht heb Communicatie en Multimedia Design gestudeerd. Hierbij lag de nadruk vaak op Crossmedia design, het combineren van verschillende communicatie middelen waarbij deze ook onderling versterkt worden. Voor mijn minor heb ik toegepaste psychologie gestudeerd en als specialisatie heb ik gekozen voor conceptdesign. Van beide disciplines maak ik dan ook graag gebruik in mijn werk.

 Multimedia Design

Crossmedia design

 Conceptontwikkeling

 Toegepaste psychologie

De origami krab

– – – – – – – –

Naast dat Krab mijn achternaam is staat het origami krabje ook symbool voor “concept en creatie”. Het geeft weer hoe een goed concept tot stand komt waaruit een creatie ontstaat.

De brainstorm

Het proces begint met een brainstorm. De ideeën die hieruit voort komen vormen samen de basis van het concept. 

Divergeren

Met het concept begint het creatieve proces. Hoe breng je over wat je wil vertellen. Hoe visualiseer je die boodschap?

Convergeren

Tijdens het creatieve proces worden er een beeld gecreëerd over hoe het concept zich moet vormen en gedragen. Deze richtlijnen vormen de basis voor de uitwerking en tonen de kracht van het concept.

Uitwerking

Uiteindelijk neemt het concept een vorm aan die je kan toepassen. Denk aan een logo of huisstijl. Deze vorm verbeeld de ideeën en de boodschap die overgedragen moeten worden.

Interesse om met mij samen te werken?

Wat mij bezig houdt

– – – – – – – –

Meer van mij zien? ga naar social media